Sunday, June 27, 2010

One fine day

Today aku bgun subuh, then tdo balik, pastu bgun2 j botak tnye nk g umah Azizah x, abg die kawin ari ni. Mule2 mcm xnk g, tp tringat ma ckp “g la, kesian kt die.” Jd aku pn g la. Huru hara aku mandi budak2 ni otw. Ina col, tnye g k x, and die kate jmpe kt sane nti. Okay la.

Smpi kt sane, ktorg tngu la ina kan, ps2 mcm da lame sgt, i decided to geve her a call. Then, die angkt smbil ngis. Shocked sekejep aku. Die kate die da seap, tp ad hal ap nth. Xjd g. And she promised me she would tell later.

Jmpe azizah, salam2, makan. Botak dgn wan asik buli j kan. Geram btul la. Nsib baik ade Hakim. Hahaha.. pdahal die xwat ap pun kn, snyap je.. Abg die x sanding, sbb mase wt kt sblh Pmpuan da snding. Bgusnye.. leceh kan kalau sanding2?
Pastu balik umah, msg ina, tnye die knape, rupe2 nye adik die ntah wat hal ap kan, kau buat suak aku je kan..?ptg 2 lepak2 j bce resepi, knon2 nk blaja la kot. Tp sumpah, aku mmg xkan mask kalau ade org lain yg masak, kecuali la kalau xada orang kat rumah, baru la tnjuk skill. Complete dishes yg aku pnh wat, spaghetti bolognaise je. Bawak g umah cik no.

Kadang2, teringin jugak la nk masak kn, tp 2 la, ada org lain yg boleh masak, jd aku stakat menyemak kt dapur potong2 sayur blh la. Tp kalau bg aku masak Maggie, xde hal. Adik kate aku masak Maggie sedap gile.. Haha.

Well, mlm ni German Vs England. Can’t wait to see who won the match. Kalau German menang, biar bengang sikit org yg sokong Englang. Especially Zul. :)



Oh ye, KEMBARA MAHKOTA JOHOR (KMJ). Dtg segamat ari ni. My mum pegi, ade ajak aku jgak, tp mcm mlas la, kerana matahari mememancar dengan teriknya. Menurut kate ma, ade mcm2 la dorg wt pertandigan, tarik tali la, pnjat tiang licin la. Tahun ni Baginda naik ketapi, but for me, it’s better if HRM naik mtor mcm dlu. Not all places have Railway station, jd mcm terbatas la tmpt yg boleh dituju 2. But it was just my mere opinion, sape la nk dgr kan.. tp ma xada snap gambar pulak, if not of cos u’ll can see crowdednye dataran Segamat tu.. Ade mase dtg la lg ye Tuanku. :)


Sultan Ibrahim waves to the crowd as he prepares to drive the train after
the launch of JB Sentral.

This picture is taken from Sun2Surf

p/s : german menang lawan england ari 2. n i cant wait diorg lawan argentina, siapa la menang agaknya?


No comments:

Post a Comment