Tuesday, August 24, 2010

selasa

Selamat pagi.


Since when I said good morning to people? Ouh.. Never mind that. Setelah 9 hari ber’cuti’ puasa, aku mula berpuasa hari ini. Terawih, nk abiskan 1 Quran. InsyaAllah. Laptop pun still fresh and new, no more probs. Suke3 :))

Td nk gi toilet aku ternampak payung ntah siapa dok tgh2 jalan, bunyi payung tu bergerak2. Aku ni rabun, so terpaksa la tgk dekat2 nk pastikan kenapa payung tu bergerak. Rupanya ada kucing dok gerakkn payung tu, then blakang payung tu pun ada sekor lagi kucing. Aku xtahu la apa yg kucing berdua tu buat sebab bab2 kucing ni aku malas nk masuk campur. Last2 aku yg xg toilet. Sengal btul la kucing. Jgn la main tgh jalan, kau xtahu ke aku takut?

The day before yesterday g makan malam dgn nabila and gg. Ouh, sangat sedap. Xrugi makan kat situ. Abs mkn blh plak gi karaoke. But dunno for what reason, suara aku xseperti biasa. Lagu bodoh pun xsampai nk tarik. What the la.. jgn ckp suara aku, suara gg pun sama. Pelik sungguh. Kekenyangan kot. Jadi hari ni aku dgn gg decide nk tebus blik malam tu. Hahaha! Kaki karok sungguh kami berdua.

Handphone. Dulu nk dapat satu msg pun payah, top up pun jarang. Tp skrg inbox aku sentiasa penuh. Waah! Ada org rajin msg, apart from gg. Aku tahu dia baca. Baca la, baca la. :) Haha. Jgn la marah eby.

Aku sgt puas hati lepas jerit kat jiran atas. Walau pun sbnrnye aku xada la marah sgt die simbah air tu, sbb dari dulu duduk kt bilik mana pun orang atas selalu simbah air. Tapi best sebab dapat jerit. Tu je. Pada orang atas tu, jgn le dok dimbah air tu, mercik masuk bilik aku tau, kalau kau simbah sikit xapa, ni macam banjir. Kalau ada orang kat bawah camne? Alahai, kesian orang tu mandi air simbahan nanti.

Bende tu kan COMMON SENSE. Walau pun aku tahu ada orang yang langsung xada common sense.


*teeeett*

No comments:

Post a Comment