Friday, September 3, 2010

menjelang hari raya....

Hello guys.

It’s Friday and I can see lots of people packing back their belongings to go back home. I’m still here coz my ticket is on 4th of September. Balik saing abg mat. Lagu-lagu raya berkumandang di pelusuk K9. Ouh tidak! Aku tak tahu kenapa dari dulu mood raya tak pernah sampai kat aku.
Tiba-tiba teringat incident yang berlaku sepanjang bulan Ramadhan ni.

1st.
Abg ajib balik kampong, then mak pun kirim la makanan untuk aku kat die kan. Aku xbalik sebab awal minggu tu dah balik da. Malam tu aku pergi la terawih seperti biasa. Abis around pkul 10 camtu. Balik bilik je tgk 15 missed call kat handphone? Ouh, ouh! Kasihan abg ajib dan abg epi tunggu kat bawah nak hantar makanan. Aku nak tergelak pun ada tengok diaorang. Korang mesti tak pergi terawih kan? Kantoi!!

2nd.
Abg ajib nk balik lagi, then aku dengan gembiranya nak kirim kerepek purple yang aku beli kt sini suruh bawak balik umah. Kelas jumaat abis pukul 5. Balik-balik je tengok die dah tercongok kat bawah bilik aku nak ambil barang. Haha! Nampaknya kerja kau tunggu aku je la ye bulan puasa ni. Aku pun cepat-cepat la sumbat apa yg sempat dalam beg kertas. Nak sangat ikut dia balik masa tu tapi tak boleh sebab esoknya ada test Engineering Drawing. Ma pun col cakap kak long ada kt umah and dina pun beriya-iya suruh ayong dia balik bawak red dell. Haih =,=

Malam ni pasti sunyi sebab rata-rata ramai yang da balik. Yang duduk jauh tu jangan cakap la, awal lagi da balik. I’m so lazy to do my assignment and home works. Help me gain my conscious. I keep losing track of days lately. Maybe because I sleep when people works or it is because I work when people sleeps? I think I'm out of my sane mind.

See my desktop wallpaper? Weird isn’t?

2 comments: