Friday, December 3, 2010

KUCING or CAT

Orang akan selalu cakap, ' Ehh, comelnye kucing tu, bulatnya, tembabnya, cantinknya bulu kucing tu...' Aku akan hanya menyegeh kerana sesungguhnya aku sangat takutkan kucing. Dari kecik, semenjak kat Perak lagi, tak pernah aku nak pegang kucing tu. If kucing tu tersetuh sikit je kat kaki ni tanpa disedari, a cold sensation will flow from my toe to my head. Seriouslt. Tak tahu la pasai pa aku takt sangat, sampai satu tahap tu, ak pernah tanya ma yang dia tak pernah pegang kucing ke masa mengandungkan aku. Wawawawa... Sedih.

Tapi rasanya, dulu Kak Yana pernah ajar aku pegang kucing kat rumah dia. And aku pegang walapun sebenarnya hati macam apa berdegp kencang. Tapi tu masa primary school, da lama. And sekarang aku da takut balik nk pegang, even kalau kucing tu datang dekat pun aku akan jerit sekuat-kuatnya.

Kepada kucing yang berada di sangkar lar rumah tu, walaupun anda berbulu lebat, walaupun ma panggil anda GAGA, saya tak pedlu kerana saya sangat takut ntuk pegang anda dan saya tahu anda pun takut untuk datang dekat saya kan? Mesti sebab aku pernah jerit kuat-kuat aritu sampai kau pun lari lintang pukang kan?

Dan kepada kucing berbulu oren yang selalu sangat masuk rumah tu, tolong la jangan duduk bawah meja masa aku tengah makan. Ye, encik kucing? Saya sudah cuba untuk berbaik-baik dengan anda sekalian tetapi entah mengapa tangan ini bergetaran taktala mahu menghampiri.


No offense here to those who adore cat. I still love you :)



No comments:

Post a Comment