Wednesday, April 20, 2011

FINAL EXAM



Aku trauma sungguh bila fikir pasal test ni. Masa test 1 law, aku jawab merapu sebab aku tak ingat sangat. Pastu, seminggu lepas test tu, lecturer aku siap panggil aku pe pejabat dia. Aku ingat sebab assignment aku sama dengan orang lain ke apa, tapi sebab dia tuduh aku suruh member jawabkan test!

"Adiba, kenapa tulisan awak lain sangat ni, mula2 lain, pastu perenggan seterusnya lain?"

Gile! Aku nak jawab apa, da la dia tak bagi can aku explain langsung. Then nasib bek dalam beg aku tu ada la one bunch of kertas yang aku tulis untik bi. Aki bagi dia tengok tulisan aku dalam tu. Mas dia nk tengok tu boleh plak dia suruh aku dok luar. Wt?? Tapi nasib baik la tade pape, die just cakap lain kali tuilis dengan tulisan yang u comfortable with. Masa test 1 law, aku ni memang ada macam2 jenis tulisan kan, so masa jawab test tu tulisan aku macam berubah rubah la. kejap tegak, kejap senget, kejap macam cacing, kejap macam kayu, whatever la kan. Boleh plak dia ambek point nak marah aku pasal tu. Duhh... And masa final law jugak, aku dok merapu tak ingat nama case apa. Dari Fisher v Bell, aku mengarut Fisher v Henry. Wehh, aku serius tak ingat siapa defendant tu. Agak2 potong markah tak ek? Haahaa.

Semalam Paper Finance, ad certain soalan aku lupacanme nak buat. Then aku termenung2, sampai pengawas yang jaga siap tegur aku takde kerja dok conteng2 kertas soalan. Punya la nampak kebosanan aku tak tahu nak wat mende.

Seriously weh, aku memnag jenis malas nak study and aku takkan keluar exam hall tu selagi masa tak abis sebab kalau ada soalan yang aku tak tahu camn nak buat tu, biasanya aku mesti tahu nak wat masa 5 minit terakhir. Ala, korang pun camtu kan, kan?

Moralnya; sila study sebelum exam. TQ~




No comments:

Post a Comment